top of page

HomeActualiteiten > Bericht

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur deelt op haar website en socialmedia-accounts regelmatig informatie over het kantoor en het arbeidsrecht. Hieronder één van die berichten.

Deadline voor het aanvragen van de compensatie voor betaalde transitie- en beëindigingsvergoedingen

31 augustus 2020


De deadline voor het aanvragen van de compensatie voor betaalde transitie- en beëindigingsvergoedingen nadert.


De werkgever die een werknemer ontslaat vanwege langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid moet aan die werknemer wel de transitievergoeding betalen.

In plaats van ontslag wordt vaak gekozen voor een beëindiging met wederzijds goedvinden (vaststellingsovereenkomst). Betaling van de transitievergoeding is dan niet verplicht. De meeste langdurig zieke of arbeidsongeschikte werknemers stemmen echter niet in met de beëindiging van hun arbeidsovereenkomst als de werkgever daarbij geen beëindigingsvergoeding betaalt die in ieder geval net zo hoog is als de transitievergoeding.

Sinds 1 april 2020 hebben werkgevers recht op compensatie van (een deel van) de aan langdurig zieke of arbeidsongeschikte werknemers betaalde vergoedingen (compensatieregeling).

De compensatie moet binnen 6 maanden na betaling daarvan worden aangevraagd bij het UWV. De compensatie kan óók nog worden aangevraagd voor betaalde vergoedingen in verband met tussen 30 juni 2015 en 1 april 2020 geëindigde dienstverbanden. Dat moet vóór 1 oktober 2020.


Comments


Meer weten over dit onderwerp? 

Neem contact op met één van de arbeidsrechtspecialisten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur voor meer informatie over dit onderwerp of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht. 

Alle berichten 

Alle berichten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur vind je hier.

Blijf op de hoogte

Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram als jij ook op de hoogte wilt blijven. 

n.jpg
bottom of page