top of page

HomeActualiteiten > Bericht

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur deelt op haar website en socialmedia-accounts regelmatig informatie over het kantoor en het arbeidsrecht. Hieronder één van die berichten.

Een toekomstige confrère

2 november 2022

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur ontslagplan ontslag op staande voet vaststellingsovereenkomst vso

Vorige maand werd advocaat Lydia van den Heuvel-Rijnierse twee dagdelen geschaduwd door een scholier. De scholier zit in een 5 VWO klas van het Sint-Janslyceum (waar ook Lydia een deel van haar tienerjaren heeft doorgebracht), is voornemens om in Leiden rechten te gaan studeren en wil vervolgens advocaat worden. Het schaduwen van Lydia moest de scholier een beeld geven van het werk van een advocaat in de praktijk.


De eerste dag nam Lydia de scholier mee naar het Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch om de mondelinge behandeling van een arbeidszaak bij te wonen. De zaak betrof de ontbinding van een arbeidsovereenkomst. De tweede dag bezocht de scholier Lydia op het kantoor van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur aan de Vughterstraat in ’s-Hertogenbosch. Lydia liet de scholier processtukken zien en beantwoordde zijn vragen.


De scholier stelde vragen die hij zelf had bedacht. Deze gingen vooral over de mondelinge behandeling die hij met Lydia had bijgewoond, de rechtenstudie en het werk van een advocaat. De scholier stelde ook vragen die hij verplicht van het Sint-Janslyceum moest stellen. Zo vroeg de leerling naar de missie van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur. Wil jij ook weten wat de missie van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur is? Klik dan hier.


Het waren leuke dagen en Lydia hoopt de scholier ooit in de advocatuur te mogen verwelkomen.


*De foto is gemaakt tijdens de beëdiging van Lydia.
Comentarios


Meer weten over dit onderwerp? 

Neem contact op met één van de arbeidsrechtspecialisten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur voor meer informatie over dit onderwerp of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht. 

Alle berichten 

Alle berichten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur vind je hier.

Blijf op de hoogte

Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram als jij ook op de hoogte wilt blijven. 

n.jpg
bottom of page