top of page

HomeActualiteiten > Bericht

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur deelt op haar website en socialmedia-accounts regelmatig informatie over het kantoor en het arbeidsrecht. Hieronder één van die berichten.

Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid én werknemers ontslaan... Mag Dat?

18 mei 2020

In de periode van 1 juni tot en met 31 augustus 2020 gebruik maken van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (de 'NOW') én werknemers ontslaan vanwege bedrijfseconomische redenen… Mag dat? De NOW heeft baanbehoud als doel. Daarom krijgt de werkgever een soort van 'ontslagboete' als hij in de periode van18 maart tot en met 31 mei 2020 aan het UWV toestemming vraagt voor ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen. Per 1 juni 2020 wordt de NOW voor drie maanden verlengd. Minister Koolmees gaf bij Op1 aan dat de ontslagboete dan wordt geschrapt. Vakbonden en politieke partijen zijn echter tegen het opheffen van de ontslagboete. Over de NOW-voorwaarden per 1 juni 2020 wordt dan ook nog druk gesproken. Volgens de laatste berichten wil minister Koolmees de vakbonden in ruil voor het opheffen van de ontslagboete meer inspraak geven bij ontslag van een bepaald aantal werknemers. In de periode van 1 juni tot en met 31 augustus 2020 gebruik maken van de NOW én werknemers ontslaan vanwege bedrijfseconomische redenen kan dus wel (dat is ook nu het geval). Het is nog wel de vraag of dat een ontslagboete tot gevolg heeft (zoals dat nu het geval is). Mensch Arbeidsrecht Advocatuur houdt u natuurlijk op de hoogte.

Comments


Meer weten over dit onderwerp? 

Neem contact op met één van de arbeidsrechtspecialisten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur voor meer informatie over dit onderwerp of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht. 

Alle berichten 

Alle berichten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur vind je hier.

Blijf op de hoogte

Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram als jij ook op de hoogte wilt blijven. 

n.jpg
bottom of page