top of page

HomeActualiteiten > Bericht

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur deelt op haar website en socialmedia-accounts regelmatig informatie over het kantoor en het arbeidsrecht. Hieronder één van die berichten.

Dankzij Marienjo een hele mooie beslissing voor een werkgever

12 juni 2024

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur ontslag op staande voet geldig ziekte verslaving rechtbank Lydia van den Heuvel-Rijnierse Marienjo Floors

Vorige week is er een hele mooie beslissing genomen door de kantonrechter van rechtbank Noord-Nederland locatie Leeuwarden. De beslissing werd genomen in een zaak waarin Marienjo Floors optrad als de gemachtigde van een werkgever.  


De werkgever had een werknemer op staande voet ontslagen.


De reden voor het ontslag op staande voet was dat de werknemer tien (!) flesjes speciaal bier had gedronken terwijl hij als vrachtwagenchauffeur/bezorger voor de werkgever aan het werk was. Daarbij heeft de werknemer de vrachtwagen die hij bestuurde flink beschadigd door daarmee eerst op een vestiging van de werkgever tegen een hek te rijden en vervolgens op de weg tegen een vangrail. De politie heeft de werknemer (gelukkig) van de weg gehaald, aangehouden voor rijden onder invloed van de alcohol en zijn rijbewijs ingenomen.


De werkgever was verbaasd over het gedrag van de werknemer; De werknemer werkte al bijna drie jaar voor de werkgever en had altijd goed gefunctioneerd. De werknemer zelf had desgevraagd ook geen verklaring voor zijn gedrag.


Dit veranderde nadat de werkgever de werknemer op staande voet had ontslagen. De werknemer bleek toen als verklaring te hebben voor zijn gedrag dat hij ziek was door psychische problemen waaruit een alcoholverslaving voortvloeide. De psychiater van de werknemer bevestigde dit.


De werknemer meende dat de werkgever hem vanwege zijn ziekte niet op staande voet had mogen ontslaan en verzocht de kantonrechter daarom onder meer om het ontslag op staande voet te vernietigen óf de werkgever te veroordelen tot betaling aan hem van een transitievergoeding, een gefixeerde schadevergoeding en een billijke vergoeding.


Marienjo meende dat de kantonrechter de verzoeken van de werknemer niet kon toewijzen; het gedrag van de werknemer was hiervoor té ernstig. Dat de werknemer ziek was, maakte dit niet anders en was de werkgever bovendien niet bekend toen hij de werknemer op staande voet ontsloeg.  


De kantonrechter was het met Marienjo eens en heeft alle verzoeken van de werknemer afgewezen én de werknemer veroordeeld tot betaling aan de werkgever van de door de werkgever gemaakte proceskosten.

 

Comments


Meer weten over dit onderwerp? 

Neem contact op met één van de arbeidsrechtspecialisten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur voor meer informatie over dit onderwerp of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht. 

Alle berichten 

Alle berichten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur vind je hier.

Blijf op de hoogte

Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram als jij ook op de hoogte wilt blijven. 

n.jpg
bottom of page