top of page

HomeActualiteiten > Bericht

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur deelt op haar website en socialmedia-accounts regelmatig informatie over het kantoor en het arbeidsrecht. Hieronder één van die berichten.

Teleurstellende en onbegrijpelijke uitspraak

3 april 2021


Teleurstellende en onbegrijpelijke uitspraak. Onder meer het volgende is volgens de kantonrechter bewezen (of aannemelijk) maar niet voldoende voor ontbinding van de arbeidsovereenkomst en vergoedingen vanwege ernstig verwijtbaar handelen van de werkgever. Wat is daar dan voor nodig? - De werknemer is door een collega drie keer (!) verbaal en non-verbaal geïntimideerd en met geweld bedreigd. - De werkgever had de werknemer hiertegen moeten beschermen. - De werkgever heeft de meldingen van de werknemer niet serieus genomen. Letterlijk zegt de kantonrechter: “[werkgever] heeft duidelijk de problematiek onderschat en te veel onterecht gedacht, dat zij met een soort aanpak zoals de kantonrechter die ziet, van “waar twee vechten hebben twee schuld”, de problemen kon oplossen.” - Het is de werkgever te verwijten dat de verplichte klachtenprocedure

er niet was. - De werknemer heeft het er niet zelf naar gemaakt dat hij is geïntimideerd en bedreigd. - Het is verwijtbaar dat de werkgever zonder dit eerst te onderzoeken heeft gesteld dat de werknemer een patiënt in levensgevaar heeft gebracht door een verkeerd middel toe te dienen. Het is ook niet waar gebleken. Logisch dat advocaat Lydia van den Heuvel-Rijnierse hoger beroep heeft geadviseerd.

Het artikel van Brabants Dagblad hierover lees je hier en de uitspraak lees je hier.

Comments


Meer weten over dit onderwerp? 

Neem contact op met één van de arbeidsrechtspecialisten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur voor meer informatie over dit onderwerp of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht. 

Alle berichten 

Alle berichten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur vind je hier.

Blijf op de hoogte

Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram als jij ook op de hoogte wilt blijven. 

n.jpg
bottom of page