top of page

HomeActualiteiten > Bericht

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur deelt op haar website en socialmedia-accounts regelmatig informatie over het kantoor en het arbeidsrecht. Hieronder één van die berichten.

Wederom een mooie beslissing!

12 augustus 2020

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur ontslag op staande voet

Gisteren is er wederom een mooie beslissing genomen in een zaak waarin advocaat Lydia van den Heuvel-Rijnierse als de gemachtigde van een werknemer optrad. Dit keer door de kantonrechter van rechtbank Zeeland - West Brabant locatie Breda.

De werknemer in kwestie is enkele maanden geleden op staande voet ontslagen.

Het ontslag op staande voet was absoluut ongeldig omdat de werkgever niet had voldaan aan de eisen daarvoor. Lydia had daarom namens de werknemer aan de kantonrechter gevraagd om de werkgever te veroordelen tot betaling van een transitievergoeding, een gefixeerde schadevergoeding

(vanwege het niet in acht nemen van de opzegtermijn) en een billijke vergoeding.

De kantonrechter heeft dat gedaan. Het ontslag op staande voet is de werkgever daardoor duur komen te staan. De werkgever moet namelijk in totaal een bedrag van bijna € 150.000,= betalen aan de werknemer.


Comments


Meer weten over dit onderwerp? 

Neem contact op met één van de arbeidsrechtspecialisten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur voor meer informatie over dit onderwerp of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht. 

Alle berichten 

Alle berichten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur vind je hier.

Blijf op de hoogte

Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram als jij ook op de hoogte wilt blijven. 

n.jpg
bottom of page