top of page

HomeActualiteiten > Bericht

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur deelt op haar website en socialmedia-accounts regelmatig informatie over het kantoor en het arbeidsrecht. Hieronder één van die berichten.

Lydia in Mr. Magazine Online over kantoorhond George

31 oktober 2023

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur Lydia van den Heuvel ontslag transitievergoeding billijke vergoeding

Mr. Magazine Online interviewde Lydia van den Heuvel-Rijnierse voor een artikel over kantoorhonden bij advocaten- en notariskantoren.“George ligt regelmatig op mijn schoot op een kluifje te kauwen. Dit was ook eens zo tijdens het telefoneren, tot een cliënt ‘smakelijk’ zei omdat hij dacht dat ik aan het eten – en smakken – was. Ik vraag me af hoe vaak andere cliënten tijdens het telefoneren hebben gedacht dat ik aan het smakken was, maar er niets van hebben gezegd.”


Ook gaf Lydia nog een arbeidsrechtelijke tip.


“Je moet rekening houden met de werknemers van het kantoor. Als een werknemer bang of allergisch is voor honden, kan het hebben van een kantoorhond in strijd zijn met de arbeidsrechtelijke verplichtingen van een advocatenkantoor, bijvoorbeeld op grond van de Arbeidsomstandighedenwet en goed werkgeverschap.”


Lees het hele artikel hier.

Comments


Meer weten over dit onderwerp? 

Neem contact op met één van de arbeidsrechtspecialisten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur voor meer informatie over dit onderwerp of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht. 

Alle berichten 

Alle berichten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur vind je hier.

Blijf op de hoogte

Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram als jij ook op de hoogte wilt blijven. 

n.jpg
bottom of page