top of page

HomeActualiteiten > Bericht

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur deelt op haar website en socialmedia-accounts regelmatig informatie over het kantoor en het arbeidsrecht. Hieronder één van die berichten.

Lydia sprak in de ochtendshow Wakker! van Omroep Brabant over de vaccinatieplicht

30 juli 2021

Advocaat Lydia van den Heuvel-Rijnierse sprak in de ochtendshow Wakker! van Omroep Brabant met Koen Wijn en Jeroen Heijdeman over de vaccinatieplicht in Nederland. Aanleiding voor dit gesprek was de vaccinatieplicht die Google haar werknemers in Amerika oplegt. Lydia vertelde onder meer: - Dat het in Nederland niet is toegestaan om een werknemer te verplichten om zich te laten vaccineren. - Dat een werkgever een werknemer wel mag vragen om zich te laten vaccineren, maar dat dit zorgvuldig moet gebeuren en dat de werkgever aan de reactie van de werknemer hierop géén consequenties mag verbinden. -Dat de werkgever ook niet mag bijhouden welke werknemer wel en welke werknemer niet is gevaccineerd. - Dat de vorenstaande punten door werkgevers als vervelend kunnen worden ervaren, onder meer vanwege hun zorgplicht (bijvoorbeeld door werkgevers met werknemers die met veel met mensen in contact komen zoals dat in de horeca en zorg vaak het geval is). - Dat de werkgever in heel uitzonderlijke gevallen mogelijk mag bepalen dat een werknemer zijn werkzaamheden alleen mag verrichten als hij is gevaccineerd, mits de werkgever hierbij een duidelijk belang heeft en dit proportioneel is. Zie voor meer informatie over dit onderwerp de eerdere berichten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur.

Commenti


Meer weten over dit onderwerp? 

Neem contact op met één van de arbeidsrechtspecialisten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur voor meer informatie over dit onderwerp of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht. 

Alle berichten 

Alle berichten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur vind je hier.

Blijf op de hoogte

Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram als jij ook op de hoogte wilt blijven. 

n.jpg
bottom of page