top of page

HomeActualiteiten > Bericht

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur deelt op haar website en socialmedia-accounts regelmatig informatie over het kantoor en het arbeidsrecht. Hieronder één van die berichten.

Verlofrechten van de werknemer in verband met de bevalling van zijn partner

27 april 2021


Met ingang van 2 augustus 2022 (hoogstwaarschijnlijk) ook betaald ouderschapsverlof. Hiermee heeft de werknemer als zijn partner bevalt de volgende verlofrechten:


- Op de dag van de bevalling calamiteitenverlof. Tijdens het calamiteitenverlof heeft de werknemer recht op loon.


- Vervolgens heeft de werknemer recht op geboorteverlof van één keer het aantal werkuren per week. Dat moet binnen vier weken na de bevalling worden opgenomen. Ook tijdens het geboorteverlof heeft de werknemer recht op loon.


- Daarna heeft de werknemer recht op aanvullend geboorteverlof van vijf keer het aantal werkuren per week. Dat moet binnen zes maanden na de bevalling worden opgenomen. Tijdens het aanvullend geboorteverlof heeft de werknemer recht op een uitkering van het UWV. De werknemer heeft geen recht op loon (tenzij afgesproken, bijv. in de cao).


- Tot slot heeft de werknemer recht op maximaal 26 weken ouderschapsverlof in de eerste acht levensjaren van zijn kind. Vanaf 2 augustus 2022 heeft de werknemer tijdens de eerste negen weken van het ouderschapsverlof recht op een beperkte uitkering van het UWV als deze negen weken ouderschapsverlof zijn opgenomen in het eerste levensjaar van zijn kind. De werknemer heeft verder geen recht op loon (tenzij afgesproken, bijv. In de cao).

Meer weten over dit onderwerp? 

Neem contact op met één van de arbeidsrechtspecialisten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur voor meer informatie over dit onderwerp of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht. 

Alle berichten 

Alle berichten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur vind je hier.

Blijf op de hoogte

Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram als jij ook op de hoogte wilt blijven. 

n.jpg
bottom of page