top of page

HomeActualiteiten > Bericht

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur deelt op haar website en socialmedia-accounts regelmatig informatie over het kantoor en het arbeidsrecht. Hieronder één van die berichten.

De nieuwe (kantoor)toga is binnen!

18 juni 2020

Lydia van den Heuvel advocaat Den Bosch toga Mensch Arbeidsrecht Advocatuur

De nieuwe (kantoor)toga is binnen! Een goed moment om eens aandacht aan dit kledingstuk te besteden. De toga (door cliënten vaak ‘jurk’ of ‘jas’ genoemd) en bef zijn ooit door Napoleon Bonaparte in Nederland geïntroduceerd. Inmiddels is in het Kostuum- en titulatuurbesluit rechterlijke organisatie bepaald dat rechters en advocaten verplicht zijn om in de rechtszaal een toga en bef te dragen. De toga van een advocaat is een zwarte, lange en wijde mantel waarvan de stof op bepaalde punten is geplooid en heeft aan de voorkant een lange rij van zwarte niet glimmende knoopjes. De bef bestaat uit twee witte geplooide stukken stof die aan de bovenkant aan elkaar zijn gemaakt. De toga staat symbool voor afwijzing van ijdelheid. De bef voor neutraliteit. Ze hebben als doel gelijkheid in de rechtszaal door de persoonlijke kenmerken van de advocaat (zoals zijn status en religie) te maskeren. De toga en bef van een advocaat hebben vaak een persoonlijk verhaal en/of tintje. Zo zijn in de achterkant van de bef van Lydia van den Heuvel (advocaat en eigenaar van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur) haar initialen en achternaam geborduurd. Zij kreeg die cadeau van haar patroon bij haar beëdiging tot advocaat. Alhoewel sommigen de toga ouderwets vinden, is advocaat Lydia van den Heuvel-Rijnierse er, net als veel andere advocaten, trots op dat ze de toga en bef in de rechtszaal mag dragen.


Kommentarer


Meer weten over dit onderwerp? 

Neem contact op met één van de arbeidsrechtspecialisten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur voor meer informatie over dit onderwerp of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht. 

Alle berichten 

Alle berichten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur vind je hier.

Blijf op de hoogte

Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram als jij ook op de hoogte wilt blijven. 

n.jpg
bottom of page