top of page

HomeActualiteiten > Bericht

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur deelt op haar website en socialmedia-accounts regelmatig informatie over het kantoor en het arbeidsrecht. Hieronder één van die berichten.

Is ontslag op de cumulatiegrond makkelijk(er)?

25 mei 2020

Tot 1 januari 2020 was ontslag alleen mogelijk als sprake was van een wettelijke ontslaggrond. Noodzakelijk was dat aan alle eisen voor de gekozen ontslaggrond was voldaan. De ontslaggrond moest dus voldragen zijn. Sinds 1 januari 2020 is ontslag ook mogelijk als door een combinatie van bepaalde niet voldragen wettelijke ontslaggronden van de werkgever in redelijkheid niet kan worden gevergd dat hij het dienstverband laat voortduren. Bijvoorbeeld de combinatie van disfunctioneren en een verstoorde arbeidsrelatie. Als een werkgever meent dat dit aan de orde is kan hij de rechter vragen om ontbinding van de arbeidsovereenkomst op de cumulatiegrond. Inmiddels hebben vijf rechters geoordeeld over zo'n verzoek. Alle vijf de verzoeken zijn afgewezen. In de meeste gevallen was het door de werkgever opgebouwde dossier onvoldoende. Ontslag op de cumulatiegrond lijkt dus niet makkelijk(er). Een dossier waaruit blijkt dat daadwerkelijk sprake is van een combinatie van ontslaggronden waardoor van de werkgever in redelijkheid niet kan worden gevergd dat hij het dienstverband laat voortduren is noodzakelijk.

Comments


Meer weten over dit onderwerp? 

Neem contact op met één van de arbeidsrechtspecialisten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur voor meer informatie over dit onderwerp of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht. 

Alle berichten 

Alle berichten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur vind je hier.

Blijf op de hoogte

Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram als jij ook op de hoogte wilt blijven. 

n.jpg
bottom of page