top of page

HomeActualiteiten > Bericht

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur deelt op haar website en socialmedia-accounts regelmatig informatie over het kantoor en het arbeidsrecht. Hieronder één van die berichten.

Lydia was vandaag weer in de rechtszaal te vinden

14 december 2020

Vandaag was advocaat Lydia van den Heuvel-Rijnierse weer in de rechtszaal te vinden. Dit keer met een werknemer die door een collega meermaals verbaal en non-verbaal is geïntimideerd en met geweld is bedreigd.

De werknemer heeft dit telkens bij zijn werkgever gemeld. De werkgever had die meldingen natuurlijk serieus moeten nemen. De werknemer verzocht daar ook meermaals om. De werkgever deed echter nagenoeg niets en de gang naar de klachtencommissie was door toedoen van de werkgever onmogelijk (terwijl de werkgever wel verplicht was om hiervoor te zorgen). Intussen stelde de werkgever zich ook nog eens enorm onvriendelijk op ten opzichte van de werknemer. En dat is zacht uitgedrukt. Zo stelde de werkgever dat de werknemer het er zelf naar had gemaakt dat hij meermaals verbaal en non-verbaal is geïntimideerd en met geweld is bedreigd.

Het is logisch dat de werknemer niet langer voor deze werkgever kan en wil werken. En omdat de werkgever niet wilde meewerken aan een beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden, heeft de werknemer de rechter verzocht om ontbinding van zijn arbeidsovereenkomst. Daarbij is ook verzocht om een transitievergoeding en billijke vergoeding.

De werknemer wacht in spanning op de beschikking (die uiterlijk 1 maart 2021 zal worden gewezen)

Comentários


Meer weten over dit onderwerp? 

Neem contact op met één van de arbeidsrechtspecialisten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur voor meer informatie over dit onderwerp of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht. 

Alle berichten 

Alle berichten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur vind je hier.

Blijf op de hoogte

Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram als jij ook op de hoogte wilt blijven. 

n.jpg
bottom of page