top of page

HomeActualiteiten > Bericht

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur deelt op haar website en socialmedia-accounts regelmatig informatie over het kantoor en het arbeidsrecht. Hieronder één van die berichten.

On a winning streak!

22 oktober 2021


Deze week ontving advocaat Lydia van den Heuvel-Rijnierse weer een geweldige beslissing van de kantonrechter van rechtbank Zeeland - West Brabant locatie Breda.


Lydia trad op als de gemachtigde van een werknemer die enkele maanden geleden op staande voet is ontslagen. De werkgever had dit gedaan omdat hij meende dat de werknemer loog over de mate van zijn arbeidsongeschiktheid.

Lydia vond het ontslag op staande voet ongeldig omdat de werkgever niet had voldaan aan de eisen daarvoor en verzocht de kantonrechter om de werkgever te veroordelen tot betaling van onder meer een transitievergoeding, een gefixeerde schadevergoeding en een billijke vergoeding aan de werknemer.


De kantonrechter was het met Lydia eens en oordeelde dus dat het ontslag op staande voet ongeldig was. Volgens de kantonrechter was de werkgever te snel overgegaan tot het ontslag op staande voet. De werkgever had zijn vermoeden namelijk nog niet goed laten onderzoeken door de bedrijfsarts en/of de verzekeringsarts van het UWV (via een deskundigenoordeel). Verder had de werkgever voor minder zware arbeidsrechtelijke sancties kunnen kiezen zoals een loonstop of loonopschorting.


Omdat het ontslag op staande voet ongeldig was kende de kantonrechter aan de werknemer de gevraagde vergoedingen toe. In totaal moet de werkgever bijna

€ 30.000,= bruto aan de werknemer betalen.

Comments


Meer weten over dit onderwerp? 

Neem contact op met één van de arbeidsrechtspecialisten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur voor meer informatie over dit onderwerp of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht. 

Alle berichten 

Alle berichten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur vind je hier.

Blijf op de hoogte

Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram als jij ook op de hoogte wilt blijven. 

n.jpg
bottom of page