top of page

HomeActualiteiten > Bericht

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur deelt op haar website en socialmedia-accounts regelmatig informatie over het kantoor en het arbeidsrecht. Hieronder één van die berichten.

Op 1 augustus 2022 treedt de Wtva in werking

15 juli 2022

De Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden (Wtva) heeft als doel arbeidsvoorwaarden van werknemers verbeteren door meer transparante en meer voorspelbare arbeidsvoorwaarden. De belangrijkste wijzigingen als gevolg van de Wtva zijn de volgende. - Uitbreiding van de informatieplicht van werkgevers en wijziging van de termijn waarbinnen werkgevers aan de informatieplicht moeten voldoen; - Het verrichten van nevenwerkzaamheden door werknemers kan niet altijd verboden worden; - Werkgevers moeten de kosten van voor werknemers verplichte scholing dragen; - Werknemers kunnen verzoeken om meer voorspelbare en zekere arbeidsvoorwaarden; en - Er gaat een nieuw benadelingsverbod en er gaat een nieuw opzegverbod gelden. Mensch Arbeidsrecht Advocatuur zal volgende week iedere dag een wijziging toelichten op de website van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur. Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram of neem zo nu en dan een kijkje op deze website om de berichten over de Wtva niet te missen.

Commentaires


Meer weten over dit onderwerp? 

Neem contact op met één van de arbeidsrechtspecialisten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur voor meer informatie over dit onderwerp of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht. 

Alle berichten 

Alle berichten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur vind je hier.

Blijf op de hoogte

Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram als jij ook op de hoogte wilt blijven. 

n.jpg
bottom of page