top of page

HomeActualiteiten > Bericht

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur deelt op haar website en socialmedia-accounts regelmatig informatie over het kantoor en het arbeidsrecht. Hieronder één van die berichten.

Wederom succes in één conflict

22 december 2021

bedrijfseconomisch ontslag reorganisatie UWV Lydia van den Heuvel advocaat Den Bosch Mensch Arbeidsrecht Advocatuur

Medio 2021 stond advocaat Lydia van den Heuvel-Rijnierse een werknemer bij in een procedure bij het UWV. De werkgever van die werknemer had het UWV verzocht om toestemming voor ontslag wegens bepaalde bedrijfseconomisch omstandigheden. Lydia maakte namens de werknemer bezwaar. Met succes. Het UWV wees het verzoek van de werkgever dus af. De werkgever verzocht vervolgens de kantonrechter om ontbinding van de arbeidsovereenkomst op grond van dezelfde bedrijfseconomische omstandigheden als die de werkgever bij het UWV had aangevoerd. Lydia voerde namens de werknemer verweer. Wederom met succes. Recent wees de kantonrechter het verzoek van de werkgever dus af. Zowel de beslissing van het UWV als die van de kantonrechter zijn terecht. De werkgever heeft namelijk onvoldoende aannemelijk gemaakt dat de werkzaamheden van de werknemer zijn vervallen als gevolg van de door hem aangevoerde bedrijfseconomische omstandigheden.

تعليقات


Meer weten over dit onderwerp? 

Neem contact op met één van de arbeidsrechtspecialisten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur voor meer informatie over dit onderwerp of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht. 

Alle berichten 

Alle berichten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur vind je hier.

Blijf op de hoogte

Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram als jij ook op de hoogte wilt blijven. 

n.jpg
bottom of page