top of page

HomeActualiteiten > Bericht

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur deelt op haar website en socialmedia-accounts regelmatig informatie over het kantoor en het arbeidsrecht. Hieronder één van die berichten.

​Werkgevers opgelet: Op 1 augustus 2022 wijzigen de verplichtingen van werkgevers!

30 juli 2022

Informatieplicht werkgevers werknemers nevenactiviteitenbeding studiekostenbeding opzegverbod benadelingsverbod wtva arbeidsovereenkomst Lydia van den Heuvel advocaat Den Bosch Mensch Arbeidsrecht Advocatuur

Op 1 augustus 2022 treedt de Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden (Wtva) in werking. Het doel van deze wet is het verbeteren van arbeidsvoorwaarden van werknemers. De verplichtingen van werkgevers wijzigen daarom op een aantal punten. De belangrijkste zijn de volgende.

- Uitbreiding van de informatieplicht van werkgevers en wijziging van de termijn waarbinnen werkgevers aan de informatieplicht moeten voldoen;

- Het verrichten van nevenwerkzaamheden door werknemers kan niet altijd verboden worden (nieuwe eisen nevenactiviteitenbeding);

- Werkgevers moeten de kosten van voor werknemers verplichte scholing dragen (nieuwe eisen studiekostenbeding);

- Werknemers kunnen verzoeken om meer voorspelbare en zekere arbeidsvoorwaarden; en

- Er gaat een nieuw benadelingsverbod en er gaat een nieuw opzegverbod gelden.

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur heeft deze wijzingen uitgebreid toegelicht in berichten op haar website. De berichten lees je hier.

Omdat in de Wtva geen overgangsrecht is opgenomen is het van belang dat werkgevers maatregelen treffen om tijdig aan de Wtva te voldoen. De arbeidsrechtspecialisten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur kunnen hier uiteraard bij helpen.

Link naar het artikel in Trouw (van de foto) hierover.


Comentários


Meer weten over dit onderwerp? 

Neem contact op met één van de arbeidsrechtspecialisten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur voor meer informatie over dit onderwerp of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht. 

Alle berichten 

Alle berichten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur vind je hier.

Blijf op de hoogte

Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram als jij ook op de hoogte wilt blijven. 

n.jpg
bottom of page