top of page

HomeActualiteiten > Bericht

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur deelt op haar website en socialmedia-accounts regelmatig informatie over het kantoor en het arbeidsrecht. Hieronder één van die berichten.

De belangrijkste arbeidsrechtelijke wijzigingen per 1 januari 2024

11 januari 2024

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur Den Bosch wijzigingen 2024 transitievergoeding vertrouwenspersoon lydia van den heuvel

Met ingang van dit jaar is er weer wat gewijzigd in het arbeidsrecht. De belangrijkste wijzigingen onder elkaar:


- De transitievergoeding bedraagt maximaal € 94.000,= of een bruto jaarloon als dat hoger is.


- De Wet invoering minimumloon is in werking getreden. Op grond hiervan is het verplicht om werknemers minimaal het minimumloon per uur te betalen; het minimumloon per dag, week en maand zijn verdwenen. Voor werknemers van 21 jaar of ouder die fulltime werken bedraagt het minimumuurloon € 13,27 bruto per maand.


- De onbelaste thuiswerkkostenvergoeding bedraagt maximaal € 2,35 per dag en de onbelaste reiskostenvergoeding bedraagt maximaal € 0,23 per kilometer. Het is niet toegestaan om voor één dag onbelast de thuiswerkkostenvergoeding te geven en onbelast de reiskostenvergoeding te geven.


In de loop van 2024 zullen meer wijzigingen plaatsvinden. Zo zal mogelijk de Wet vertrouwenspersonen in werking treden. Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram om op de hoogte te blijven.


コメント


Meer weten over dit onderwerp? 

Neem contact op met één van de arbeidsrechtspecialisten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur voor meer informatie over dit onderwerp of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht. 

Alle berichten 

Alle berichten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur vind je hier.

Blijf op de hoogte

Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram als jij ook op de hoogte wilt blijven. 

n.jpg
bottom of page