top of page

HomeActualiteiten > Bericht

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur deelt op haar website en socialmedia-accounts regelmatig informatie over het kantoor en het arbeidsrecht. Hieronder één van die berichten.

De koers die is ingezet naar een toekomstbestendige arbeidsmarkt

7 juli 2022

Minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stuurde deze week de “Hoofdlijnenbrief Arbeidsmarkt” naar de Tweede Kamer. Deze brief beschrijft de koers die is ingezet naar een toekomstbestendige arbeidsmarkt. Het kabinet wil meer zekerheid bieden aan werknemers met een flexibele arbeidsovereenkomst. Tegelijkertijd wil het kabinet tot een vorm van flexibiliteit komen waarin de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd het uitgangspunt is terwijl werkgevers zich wel snel kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden. Maatregelen om dit te bereiken zijn aangekondigd. Enkele van de aankondigde maatregelen zijn de volgende. - Oproepovereenkomsten zoals 0-urenovereenkomsten en min-maxovereenkomsten worden afgeschaft en vervangen door basisovereenkomsten. - Uitzendperiodes worden beperkt in fase en duur en er moet sprake zijn van ten minste gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden voor uitzendwerknemers ten opzichte van werknemers die direct bij de werkgever in dienst zijn. - De mogelijkheid om de ketenregeling te doorbreken komt te vervallen. Verder wil het kabinet het werken met zelfstandigen en als zelfstandige toekomstbestendiger maken, hervormingen in de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) onderzoeken en een leven lang ontwikkelen (LLO) stimuleren. Het hiervoor genoemde zal het kabinet in de aankomende tijd verder uitwerken. Dan zal duidelijk worden wat er precies zal veranderen. Mensch Arbeidsrecht Advocatuur houdt u op de hoogte. De volledige Hoofdlijnenbrief Arbeidsmarkt leest u hier.

Comments


Meer weten over dit onderwerp? 

Neem contact op met één van de arbeidsrechtspecialisten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur voor meer informatie over dit onderwerp of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht. 

Alle berichten 

Alle berichten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur vind je hier.

Blijf op de hoogte

Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram als jij ook op de hoogte wilt blijven. 

n.jpg
bottom of page