top of page

HomeActualiteiten > Bericht

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur deelt op haar website en socialmedia-accounts regelmatig informatie over het kantoor en het arbeidsrecht. Hieronder één van die berichten.

De NOW is verlengd

28 september 2020

NOW 3.0 bestaat uit tijdvak 1 (oktober, november, december 2020), tijdvak 2 (januari, februari, maart 2021) en tijdvak 3 (april, mei, juni 2021). Tijdvak 1: - Van de loonsom wordt maximaal 80% vergoed. - Bij een omzetdaling van minstens 20%. - Per werknemer telt maximaal 2x het dagloon mee (en dus € 9.538 per maand). - Loonsomdalingen tot 10% zijn niet van invloed op de loonkostensubsidie. Tijdvak 2: - Van de loonsom wordt maximaal 70% vergoed. - Bij een omzetdaling van minstens 30%. - Per werknemer telt maximaal 2x het dagloon mee. - Loonsomdalingen tot 15% zijn niet van invloed op de loonkostensubsidie. Tijdvak 3: - Van de loonsom wordt maximaal 60% vergoed. - Bij een omzetdaling van minstens 30%. - Per werknemer telt maximaal 1x het dagloon mee. - Loonsomdalingen tot 20% zijn niet van invloed op de loonkostensubsidie. Verder geldt een vaste (forfaitaire) opslag van 40%, dat de "ontslagboete vervalt, dat geen bonussen aan het bestuur en de directie mogen worden uitgekeerd, dat geen winstuitkeringen aan aandeelhouders mogen worden gedaan en dat de eigen aandelen niet mogen worden ingekocht. Aanvragen voor tijdvak 1 kunnen waarschijnlijk vanaf 16 november 2020 worden ingediend.

Comments


Meer weten over dit onderwerp? 

Neem contact op met één van de arbeidsrechtspecialisten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur voor meer informatie over dit onderwerp of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht. 

Alle berichten 

Alle berichten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur vind je hier.

Blijf op de hoogte

Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram als jij ook op de hoogte wilt blijven. 

n.jpg
bottom of page