top of page

HomeActualiteiten > Bericht

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur deelt op haar website en socialmedia-accounts regelmatig informatie over het kantoor en het arbeidsrecht. Hieronder één van die berichten.

De ontslagboete vervalt

20 mei 2020

Eerder berichtte Mensch Arbeidsrecht Advocatuur dat het ook in de periode van 1 juni tot en met 31 augustus 2020 mogelijk is om gebruik te maken van de NOW én werknemers te ontslaan vanwege bedrijfseconomische redenen. Het gebruikmaken van de NOW én het UWV om toestemming vragen voor ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen heeft in de periode van 18 maart tot en met 31 mei 2020 echter een ontslagboete tot gevolg. De ontslagboete houdt in dat de werkgever 50% meer loonkostensubsidie moet terugbetalen dan hij heeft ontvangen voor de desbetreffende werknemer. Eerder deze week was het nog de vraag of de ontslagboete bij de verlenging van de NOW per 1 juni 2020 zou blijven bestaan. Inmiddels is er duidelijkheid. Vandaag is bekend gemaakt dat de ontslagboete per 1 juni 2020 vervalt. Per 1 juni 2020 betaalt de werkgever die gebruik maakt van de NOW én het UWV om toestemming vraagt voor ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen dus alleen de loonkostensubsidie terug en niet ook de 50% verhoging.

Comments


Meer weten over dit onderwerp? 

Neem contact op met één van de arbeidsrechtspecialisten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur voor meer informatie over dit onderwerp of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht. 

Alle berichten 

Alle berichten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur vind je hier.

Blijf op de hoogte

Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram als jij ook op de hoogte wilt blijven. 

n.jpg
bottom of page