top of page

HomeActualiteiten > Bericht

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur deelt op haar website en socialmedia-accounts regelmatig informatie over het kantoor en het arbeidsrecht. Hieronder één van die berichten.

Loonkostensubsidie op grond van de NOW tot en met september 2020

6 juni 2020

Loonkostensubsidie op grond van de NOW tot en met september 2020 (in plaats van augustus 2020). Dat is vorige week door het kabinet met de sociale partners afgesproken.


Ook is een aanvullende voorwaarde afgesproken voor werkgevers die bij het UWV voor 20 of meer werknemers ontslag aanvragen vanwege bedrijfseconomische redenen en dat op grond van de WMCO moeten melden bij de vakbonden.


Die werkgevers moeten met de vakbonden een akkoord bereiken over de ontslagen. Als er geen vakbond is, moet de werkgever met een andere vertegenwoordiging van werknemers een akkoord bereiken. Als het niet lukt om tot een akkoord te komen, moet bij een door de Stichting van de Arbeid in te richten commissie mediation worden aangevraagd.


Vraagt de werkgever voor 20 of meer werknemers ontslag aan vanwege bedrijfseconomische redenen terwijl niet aan deze aanvullende voorwaarde is voldaan, dan wordt de werkgever beboet met een korting van 5% op de uiteindelijke loonkostensubsidie. Toch een ontslagboete dus.


De loonkostensubsidie voor de maanden juni, juli, augustus en september 2020 kan worden aangevraagd van 6 juli 2020 tot en met 31 augustus 2020.Comments


Meer weten over dit onderwerp? 

Neem contact op met één van de arbeidsrechtspecialisten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur voor meer informatie over dit onderwerp of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht. 

Alle berichten 

Alle berichten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur vind je hier.

Blijf op de hoogte

Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram als jij ook op de hoogte wilt blijven. 

n.jpg
bottom of page