top of page

HomeActualiteiten > Bericht

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur deelt op haar website en socialmedia-accounts regelmatig informatie over het kantoor en het arbeidsrecht. Hieronder één van die berichten.

Nog één week om de hoge WW-premie te voorkomen

22 juni 2020

Nog één week om de hoge WW-premie te voorkomen.


Sinds 1 januari 2020 is de hoogte van de WW-premie voor werkgevers gedifferentieerd naar de aard van het contract (Wab).


Voor tijdelijke en flexibele contracten geldt de hoge WW-premie. Voor vaste contracten geldt de lage WW-premie. Noodzakelijk daarvoor is wel dat in de loonadministratie een schriftelijk vast contract is opgenomen. Deze moet dan door werkgever én werknemer zijn ondertekend.


Het probleem is dat werkgevers vaak een tijdelijk contract verlengen met een brief en dat met die brief niet is voldaan aan het schriftelijkheidsvereiste voor de lage WW-premie.


Voor werknemers die op 1 januari 2020 al in dienst waren kan dat probleem nog worden opgelost door het alsnog schriftelijk vastleggen van de gemaakte afspraken in een contract óf in een addendum. In dat addendum moet dan o.a. staan dat de werknemer een vast contract heeft. Ook het contract en addendum moeten door werkgever én werknemer worden ondertekend.


Is op 1 juli 2020 niet aan de eisen voor de lage WW-premie voldaan? Dan moet alsnog vanaf 1 januari 2020 de hoge WW-premie worden betaald.


Σχόλια


Meer weten over dit onderwerp? 

Neem contact op met één van de arbeidsrechtspecialisten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur voor meer informatie over dit onderwerp of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht. 

Alle berichten 

Alle berichten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur vind je hier.

Blijf op de hoogte

Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram als jij ook op de hoogte wilt blijven. 

n.jpg
bottom of page