top of page

HomeActualiteiten > Bericht

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur deelt op haar website en socialmedia-accounts regelmatig informatie over het kantoor en het arbeidsrecht. Hieronder één van die berichten.

Hét alternatief voor bedrijfseconomisch ontslag

12 juni 2020

bedrijfseconomisch ontslag reorganisatie beëindigingsovereenkomst vaststellingsovereenkomst vso Lydia van den Heuvel advocaat Den Bosch Mensch Arbeidsrecht Advocatuur

Voor bedrijfseconomisch ontslag is toestemming van het UWV nodig. Toestemming van het UWV kan worden verkregen door de daarvoor bedoelde formulieren A, B en C in te dienen bij het UWV (zie het eerdere bericht van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur).

In plaats van het UWV te vragen om toestemming voor bedrijfseconomisch ontslag, kan de werkgever aan de werknemer vragen om in te stemmen met de beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Doet de werknemer dat, dan eindigt de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden. Dat wordt meestal vastgelegd in een beëindigingsovereenkomst / vaststellingsovereenkomst (vso). Daarin kunnen ook de aanvullende afspraken worden opgenomen, zoals de betaling van een beëindigingsvergoeding.

Als de werkgever aan de werknemer een beëindiging met wederzijds goedvinden wil voorstellen, dan doet hij er goed aan om éérst bij het UWV een voorlopige ontslagaanvraag te doen door daar alvast formulier A in te dienen. Daarmee wordt namelijk voorkomen dat de werknemer die nog (langdurig) ziek wordt niet ontslagen kan worden (opzegverbod tijdens ziekte).


Comments


Meer weten over dit onderwerp? 

Neem contact op met één van de arbeidsrechtspecialisten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur voor meer informatie over dit onderwerp of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht. 

Alle berichten 

Alle berichten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur vind je hier.

Blijf op de hoogte

Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram als jij ook op de hoogte wilt blijven. 

n.jpg
bottom of page