top of page

HomeActualiteiten > Bericht

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur deelt op haar website en socialmedia-accounts regelmatig informatie over het kantoor en het arbeidsrecht. Hieronder één van die berichten.

Van hotel naar AZC; Marienjo en Lydia staan werknemers bij

16 januari 2024

Mensch Arbeidsrecht Advocatuur Den Bosch lydia van den heuvel azc Mövenpick Hotel Pettelaarpark advocaat arbeidsrecht media Brabants dagblad

In het Brabants Dagblad was de afgelopen maanden al te lezen dat in het gebouw op het Pettelaarpark te 's-Hertogenbosch waar tot 1 januari 2024 een Mövenpick Hotel werd geëxploiteerd vanaf medio februari 2024/begin maart 2024 een asielzoekerszoekerscentrum (het ‘AZC’) zal worden geëxploiteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (het ‘COA’).


Het COA kan het AZC daar gaan exploiteren omdat Mövenpick Hotel de huurovereenkomst betreffende het gebouw heeft verkocht aan een onderneming die het gebouw zal onderverhuren aan het COA.


De arbeidsrechtelijke vraag waar Marienjo Floors en Lydia van den Heuvel-Rijnierse zich namens een groot deel van de werknemers die in het Mövenpick Hotel werkzaam waren mee bezig houden is de vraag of deze werknemers van rechtswege bij de onderverhurende onderneming in dienst zijn gekomen.


In dit artikel van Brabants Dagblad lees je hoe Mövenpick Hotel, de onderneming die het gebouw onderverhuurt aan het COA en de werknemers hierover denken. Spoiler; zij zijn het niet met elkaar eens.


Comments


Meer weten over dit onderwerp? 

Neem contact op met één van de arbeidsrechtspecialisten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur voor meer informatie over dit onderwerp of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht. 

Alle berichten 

Alle berichten van Mensch Arbeidsrecht Advocatuur vind je hier.

Blijf op de hoogte

Volg Mensch Arbeidsrecht Advocatuur op LinkedIn, Facebook en/of Instagram als jij ook op de hoogte wilt blijven. 

n.jpg
bottom of page